Συχνές ερωτήσεις

faq
Home / Συχνές ερωτήσεις
Συχνές ερωτήσεις

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

1. Αγοράζετε παιχνίδια που απευθύνονται στην ηλικία του παιδιού σας.

2. Αναζητάτε πάντα το σήμα «CE» για να βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι συμμορφώνεται με τις σχετικές εφαρμοστέες κοινοτικές απαιτήσεις, που είναι από τις πιο αυστηρές στον κόσμο.

3. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα της συσκευασίας για να ενημερώνεστε για τα περιεχόμενα του παιχνιδιού αλλά και τον τρόπο χρήσης του.

4. Δείχνετε πάντα στο παιδί «πώς παίζεται» το εκάστοτε παιχνίδι.

5. Αποφεύγετε τα παιχνίδια που κάνουν έντονο θόρυβο για να προστατέψετε την ακοή του μικρού σας, αλλά και όσα περιλαμβάνουν κορδόνια, μπαταρίες κ.λπ. ή έχουν αιχμηρές άκρες.

6. Σιγουρευτείτε πως δεν αφαιρούνται εύκολα διάφορα τμήματα του παιχνιδιού –π.χ. μάτια.

7. Συγκεντρώνετε όλα τα παιχνίδια στο τέλος της ημέρας σε ένα κουτί ή καλάθι αποθήκευσης προς αποφυγή ατυχημάτων.

8. Βάζετε τακτικά στο πλυντήριο τα υφασμάτινα, τα πάνινα και τα λούτρινα παιχνίδια, ενώ όσον αφορά τα πλαστικά, πλένετέ τα σε λεκάνες με νερό και ήπιο απορρυπαντικό.

9.Καλό είναι να μη φορτώνουμε το παιδί με πολλά παιχνίδια. Καθημερινά φροντίζουμε να καθόμαστε λίγη ώρα μαζί του στο πάτωμα με ένα παιχνίδι και να παίζουμε, προσπαθώντας να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρουν του. Εκείνη την ώρα, τηλεοράσεις, τηλέφωνα ή άλλες συζητήσεις δεν πρέπει καλό είναι να μη φορτώνουμε το παιδί…μας αποσπούν.


 
 
 
Μπορείτε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε τις οδηγίες χρήσης του παιχνιδιού υποβάλλοντας το αίτημα σας εδώ. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε το barcode ή τον κωδικό του προϊόντος. Το barcode αναγράφεται στη συσκευασία του παιχνιδιού. Ο κωδικός κάθε προϊόντος αναγράφεται συνήθως πάνω από το barcode και είναι της μορφής 1000-15555. Αν δεν έχετε τη συσκευασία, τότε μπορείτε να βρείτε το προϊόν στις κατηγορίες μας μέσα σε αυτή τη σελίδα. Στις πληροφορίες του προϊόντος μπορείτε να δείτε και το barcode αλλά και τον κωδικό του.
Μέσα στη συσκευασία του κάθε Puzzle υπάρχει ένα έντυπο με την ονομασία Puzzle After-Sales Service. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω σε αυτό, να το συμπληρώσετε σωστά και να το στείλετε ταχυδρομικά απευθείας στην εταιρία Clementoni. Μέσα σε λίγες μέρες θα παραλάβετε ένα νέο Puzzle το οποίο θα περιλαμβάνει το κομμάτι που σας λείπει. Αν δεν έχετε το έντυπο, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Μπορείτε να μας ενημερώσετε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας καταναλωτών εδώ. Μόλις παραλάβουμε το αίτημά σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για να σας εξυπηρετήσουμε.
Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα αιτήματος ανταλλακτικών εδώ και θα σας στείλουμε το ανταλλακτικό που χρειάζεστε στη διεύθυνσή σας.

Αρχικά και μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο κατάστημα αγοράς για να ελέγξουν το παιχνίδι. Αν το παιχνίδι δε λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες χρήσης του, τότε είτε θα σας το αντικαταστήσουν, είτε θα μας το στείλουν για να το επισκευάσουμε ή να το αντικαταστήσουμε. Μια τέτοια διαδικασία ίσως να χρειαστεί μέχρι και 15 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που θα το παραλάβουμε.

Για εμάς, η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της εταιρίας και την πορεία της μέχρι σήμερα. Οι αξίες αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε μια εταιρία που ασχολείται με το παιδί και την ψυχαγωγία του. Υπάρχει ειδική ευρωπαϊκή νομοθεσία (νέα οδηγία περί ασφάλειας παιχνιδιών 2009/48/ΕΚ, πρότυπα ασφαλείας ΕΝ71, κανονισμός REACH), η οποία συνεχώς ανανεώνεται και θέτει τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να κατασκευαστεί ένα παιχνίδι για να είναι ασφαλές και η οποία μεταξύ άλλων διασφαλίζει τη χρήση μη τοξικών υλικών και χρωμάτων. Όλα μας τα παιχνίδια φέρουν τη σήμανση «CE» που αποτελεί δήλωση μας ότι το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Επίσης, τα παιχνίδια μας φέρουν την εταιρική μας επωνυμία, το σήμα μας, την διεύθυνσή μας καθώς και τις οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα. Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες όπου αναγράφουμε την προτεινόμενη ηλικία για την οποία το παιχνίδι είναι ασφαλές, καθώς και τις οδηγίες χρήσης του. Προσέξτε ιδιαίτερα τα παιχνίδια με το απαγορευτικό σύμβολο, το οποίο μέσα σε κύκλο φέρει την ένδειξη 0-3 και το οποίο σημαίνει ότι τα παιχνίδια δεν είναι κατάλληλα για παιδιά κάτω των τριών ετών για διάφορους λόγους, πχ επειδή περιέχουν ή περιλαμβάνουν μικρά κομμάτια τα οποία μπορεί να καταπιεί ένα παιδί, με κίνδυνο να πνιγεί.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργασίας που βρίσκεται εδώ και στη συνέχεια ένας εκπρόσωπος του τμήματος πωλήσεων θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται εδώ. Επίσης, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310572000, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:30.

Τα παιχνίδια μας υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, σε e-shops, σε καταστήματα με είδη ψυχαγωγίας, σε αλυσίδες super market καθώς και σε βιβλιοπωλεία. Μπορείτε να αναζητήσετε τα σημεία πώλησης παιχνιδιών AS  εδώ.
Η AS ιδρύθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη και είναι μια ελληνική εταιρία με κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία και εμπορία παιχνιδιών ….και τη δημιουργία πολλών παιδικών Χαμόγελων!!

Αν και όλοι µπορούµε εύκολα να αναγνωρίσουµε το τι είναι παιχνίδι, ο ορισµός του τελικά είναι αρκετά δύσκολος, μιας και παίρνει τόσες πολλές διαφορετικές µορφές! Με απλά λόγια θα λέγαμε ότι το παιχνίδι αποτελεί µια φυσική συμπεριφορά για τα παιδιά και είναι ένας από τους τρόπους για να μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Το 1989 τα Ηνωµένα Έθνη αναγνώρισαν το παιχνίδι ως δικαίωμα όλων των παιδιών, υπογραμμίζοντας τον θεμελιώδη ρόλο του στην παιδική ηλικία. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη, τη σωματική υγεία, την ψυχική υγεία και ευτυχία, τη µάθηση και εκπαίδευση, την αλληλεπίδραση, τη συνεργασία και κοινωνικοποίηση µε συνομηλίκους, τη συναισθηματική ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Θέλεις βοήθεια;

Η ομάδα μας είναι πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει για οτιδήποτε χρειαστείτε και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες σας.

Επικοινωνία

Κρατήστε επαφή με την  AS Company

Κάνε εγγραφή στο Newsletter της AS

και μάθε πρώτος για νέα προϊόντα και αποκλειστικές προσφορές!